Tuesday, October 30, 2012

sorry..i burn out my kitchen..

jangan kau berani gelakkan aku...wey cuak nye time ni..dh r sensorang kt rumah..aku nak goreng pisang je  =( aku x sengaje..aku lapar time tu...aku tgk2 api dah naik atas tirai tu...api x de r kuat mane pun tpi die naik cepat smpai atas..kena lampu kat dapur pastu lampu tu meletup...habis kaca kat lantai..time tu aku x dulik dh..dlm otak dh pikir cmne nak padam kan api tu je..1st skali aku tutop lah dapur gas tu sume kan..ye r kang meletup mmg arwah lah cite nye aku...2nd,aku pi bilik air amik air yg bertakung dlm baldi tu aku simpah lah api yg paling dkt dgn dapur gas tu..pastu air ley bantai x cukup pulak..nk takung air dh r lmbt..mmg api dh smpai ruang tamu pun air tu x habis takung lagi kan..so,aku amik skit2 air at least ley padam kan api tu kan..api yg dh smpai kat atap tu aku x smpai nak padam kan so aku jerit lah mntk tlg kan..tpi mcm x de org nk tolong je..hahaha so,dgn usaha diri sndiri jgk aku pi amik kerusi panjang then simbah air..alhamdulillah r time api dh tgl baby baby die je..so,aku ketuk ketuk gune sudip..nasib baik die padam..menggigil jgk r kan..jiran aku panggil kan bomba..suh bomba cek dpur gas smua..bomba dtg gile main lmbt..die siap silap jalan pastu pusing 2 kali kat skitar kawasan rumah aku..dh r bising siren die..dlm hati nak je aku ckp baik kau balik je r dpd kau memekak kat kawasan rumah aku dgn siren kau tu hahaha....aku dh siap sapu lantai kemas2 bru die dtg...susah sgt ke jalan rumah aku -.- hahaha..pastu die cek dapur sume..die x kasi gune getah gas tu sbb dh hangus hahaha..pastu die ckp cmni " dek,nak grg pisang tu skit boleh?"..grg pisang aku yg die mntk...-.-..aku pun jwb lah" dh kena simbah air lah bang" hahahah..jiran aku ade lah dtg jgk tgk2 aku kan..lepas aktiviti kemas mengemas dapur ni selesai bru aku rase tapak kaki aku pedih2..tdi mase nk padam kan api tu aku x prasan lantai tu penuh kaca so aku main pijak je lah..bukan takat pijat skit2,aku siap lompat atas kaca tu plk..penah tgk keling yg time thaipusam jalan atas kace tu x..? tu x hebat aku agi hebat siap lompat2 hahahah...pedih tapak kaki aku ni smpai arini x elok..tpi x pe yg  penting aku x rentung..haha..ni  kt bwh gmbr2 yg terbakar..




wahhh..ini pengalaman yg sgt mengerikan..serious , aku mmg tkot gile nak masak2 dh kt dpur ni...x nak sentuh dah...ya allah,kalo aku x pk cepat mungkin aku pun skali dh rentung...lepas ni kalo nk masak2 pun aku akan pastikan benda2 cmni x jadi lagi..tpi yg paling penting pada hari dapur aku terbakar ni..grg pisang yg aku masak tu selamat...yeeeaaayyyy !!!!

ibu ! biela mintak maaf sbb terbakar dapur ibu !! biela janji x buat lagi !!!

6 comments:

  1. Replies
    1. ini anwar ke awek die -.- keliru ni...comel kau kate !!!!! simpati lah skit weyy...

      Delete
  2. habis dapor mek sonah kau keje kan. HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa aku x sengaje...siot zana gelakkan aku...-.-

      Delete
  3. hahahaha . mmg rawr ahh smpai grg pisang punye pasal , dapur terbakar ;p

    ReplyDelete